Advertentie

Artikel

Radionomy koopt Winamp en Shoutcast

Sophie Notten

Gepubliceerd

Begin januari verscheen het bericht dat AOL Winamp en Shoutcast verkocht had aan de Belgische internetradio-aggregator Radionomy. Gisteren maakte TechCrunch meer details over deze overname bekend, een deal die tussen de 5 en 10 miljoen dollar heeft gekost. Dit is een koopje vergeleken bij de $80 miljoen die AOL in 1999 aan Nullsoft betaalde voor de mediaplayer.

Naast de aankoop van Winamp en Shoutcast door Radionomy bezit AOL vanaf nu 12% van Radionomy, maar dit zal enkel financiële maatregelen betreffen, niet de bedrijfsstrategie. Dit betekent dat Radionomy nog steeds onafhankelijk kan opereren.

Radionomy koopt Winamp en Shoutcast

“We willen het verhaal van Winamp opnieuw opbouwen. Wij denken dat de toekomst groots kan zijn omdat de strategie nu verder gaat dan desktop met plannen voor mobiele apps en auto-integratie.”

Op dit moment lijkt de toekomst van Winamp veilig omdat Radionomy van plan is de app opnieuw als download aan te bieden. Winamp kan in de toekomst als platform dienen voor de 60.000+ radiostations die in het bezit zijn van Radionomy.

“We willen het verhaal van Winamp opnieuw opbouwen. Wij denken dat de toekomst groots kan zijn omdat de strategie nu verder gaat dan desktop met plannen voor mobiele apps en auto-integratie“, meldt Alexander Saboundjian, de CEO van Radionomy.

Op de website van Winamp is echter nog steeds te zien dat de app vanaf 20 december 2013 niet meer te downloaden is.

Softonic houdt je via Facebook en Twitter op de hoogte van het laatste nieuws over Winamp!

[Bron: TechCrunch]