Advertentie

Artikel

Winamp nog steeds beschikbaar ondanks aangekondigde downloadstop

Sophie Notten

Gepubliceerd

Eind november verscheen het nieuws dat de populaire mediaspeler Winamp in december zou worden opgeheven. Er werd geen directe verklaring gegeven voor het stopzetten van het programma, maar wel werd bekend dat het bestand tot 20 december beschikbaar zou zijn. Nu, zeven dagen later, is Winamp nog steeds te downloaden.

Op de website van de mediaplayer staat een waarschuwing die meldt dat gebruikers vanaf 20 december geen toegang meer hebben tot de download. De ontwikkelaar raadt lezers dan ook aan voor die datum te downloaden.

Winamp nog steeds beschikbaar ondanks aangekondigde downloadstop

Het lukte echter vandaag, zeven dagen na de vermeldde stopdatum, nog steeds de applicatie te downloaden. Direct na de aankondiging van de stop van Winamp verschenen er geruchten over partijen die mogelijk geïnteresseerd waren in de applicatie. Zo werd Microsoft genoemd als een partij voor de overname.

Het feit dat de website nog online is, zorgt voor veel speculatie over de mogelijkheid dat de mediaspeler na 15 jaar trouwe dienst een nieuw leven krijgt onder Microsoft-leiding.

Softonic houdt de ontwikkelingen rond Winamp voor je in de gaten. Volg ons op Facebook en Twitter voor het laatste software nieuws!